Taas on aika syödä runebergintorttuja. Tässä oma ohjeeni, jota kehittelen hiljallee vuodesta toiseen...

1265375042_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina:

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1 dl piparinmuruja
1 dl hasselpähkinäjauhetta
1 dl mantelijauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
2 dl kermaa

Pinnalle ja väliin:

vadelmahilloa
sokeri-vesikuorrutetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lopuksi kaada joukkoon kerma välillä sekoittaen. Nostele taikina annosvuokiin.

Paista torttuja 200 asteessa noin 10 minuuttia.