Jäi vähintäänkin hieman myöhään, mutta haluan vielä lisäillä tunnelmakuvia joulun ajalta. Vietin ensimmäisen joulun poissa perheeni luota, poikaystäväni perheen seurassa. Olo oli yllättävän haikea koko joulun, vaikka seura oli mitä ihaninta ja perinteetkin yllättävän paljon samanlaisia kuin lapsuudenkodissani. Nämä kuvat ovat kuitenkin kaikki meiltä kotoa joulunalustunnelmista.

Meillä oli muutaman viikon ennen joulua ruokapöytä herkkuja täynnä. Äiti leipoi meille Hanna-tädin kakkuja ja suklaapikkuleipiä ennen joulua. Itse paisoimme perinteisiä joulupipareita kotitekoisesta taikinasta - joskin se taas oli Hannun äidin tekemää. Lisäksi nautimme suklaakonvehteja ja jouluista marmeladia. Erikokoiset kirkkaat ja sinisenvihreät Mariskoolit Iiittalasta.

1232129836_joulupoyta-800.jpg

Vietimme Hannun kanssa ensimmäistä yhteistä jouluamme ja halusimme joulukuusen myös omaan kotiimme, vaikka olimmekin varsinaiset juhlapäivät muualla. Omanlaisemme joulun rakentaminen merkitsi ahkeraa koristeostostelua ja askartelun suunnittelemista joulun alla - koristeiden askarteleminen kylläkin tosiaan jäi suunnitelma-asteelle, sillä askartelemisen vaatima vapaa-aika oli yllättävän kortilla ja priorisoimme koko joukon muita jouluaskareita. Saimme joitakin kuusenkoristeita myös vanhemiltani, joilla on kuuseen ripustettavaa enemmän kuin normaalikokoiseen puuhun mahtuu. Alla oleva kaunis pallo on ostettu Sokoksesta useita vuosia sitten.

1232129826_joulupallo-800.jpg

Kimaltavan ruskean lehden ostime Stockmannilta ja taustalla olevan punaisen lasipallon Pentikiltä. Koristeköynnös on monen vuoden takaa Ikeasta.

1232129847_kuusenkoristeita2-800.jpg

Alla olevan kuvan herkkä lasipallo on Pentikin joulumallistoa 2008.

1232129855_kuusenkoristeita-800.jpg

Toivoin kuusemme vaihtoehtoista ratkaisua tylsiksi kokemilleni perinteisille joka kaupassa myytäville metallihohtoisille latvatähdille. Löysimmekin Stockmannilta täydellisen latvakoristeeksi sopivan valkean kankaisen kukkasen, jonka terälehtiä voi taivutella niitä reunustavan metallilangan avulla. Hannu oli kaupassa vähintäänkin epäileväinen latvakukan suhteen, mutta luotti onneksi näkemykseeni. Paikallaan kuusen latvassa kultaisena kimaltava kukka näytti vielä paremmalta kuin osasin odottaa. Punaiset Kivi-tuikut ja kirkas Mariskooli Iittalasta.

1232129863_latvakoriste-800.jpg

Kirkas valotuikkusarja Leonardon pintauurretussa lasimaljakossa luo kauniita kuvioita ympärilleen. Ruskea Mariskooli on täytetty Hemtexin punaisilla ja kultaisilla pienillä koristepalloilla.

1232129872_mariskooli-800.jpg

Iitalan punaiset Aalto-kynttilälyhdyt ovat mielestäni ehkä kauneinta, mitä lasista on tehty - ainakin jouluna on helppo ajatella niin, vai mitä?

1232129817_aaltotuikut-800.jpg