No niin, kevät on vierähtänyt. Monenmoisista syistä blogi on ollut päivittämättä ystävänpäivästä alkaen; itse asiassa minä olen ollut leipomatta yhtä kauan. Mutta tällä viikolla, kun kevään isoimpaan The Tenttiin valmistautuminen oli ohi, minä leivoin taas.

1243086219_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän vadelma-päärynäkakun ohje on Ullan toimittamasta Pipareista pitsikakkuun -kirjasta. Välissä on vadelmahilloa, päärynäjugurttia ja Flora vispiä liivatteella hyydytettyinä, pinnalla vaahdotettua Flora vispiä, jonka seassa valkosuklaalastuja. Laitoin valkosuklaata kaksi kertaa niin paljon kuin ohjeessa kehotettiin, mutta vaahto olisi ihan ilman muuta vielä pitänyt makeuttaa sokerilla, vaikkei ohjeessa niin neuvottukaan. Ylipäänsä kakku ei ollut riittävän makea tai raikas tai oikein mitään muutakaan hyvää.

 Pohja paisui paistettaessa yllättävästi ja muistutti valmiina jättimuffinssia.

1243086202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeilin ensimmäistä kertaa onnituneesti kakkuleikkuriani. Toimi hyvin, koska pohja oli täysin kypsä.

1243086211_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaiken muun hyvän lisäksi kostutus epäonnistui, mitä tapahtuu tosi harvoin ainakaan niin, että lopputulos olisi liian kuiva niin kuin nyt. Kaiken kaikkiaan meillä ei yhtään tykätty tästä kakusta, ja ensimmäistä kertaa puolet meni roskikseen, koska kummallekaan ei maistunut.

1243086226_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kehnosta tuloksesta huolimatta tästä on ihan hyvä jatkaa. :)

1243087349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva: www.naturewallpapers.biz