Okei - miksei kukaan kertonut, ettei liljojen tekeminen ole ihan täysin helppoa?

Yritin värjätä sokerikuorrutteen mustaksi. Aloitin käyttämällä kaakaojauhetta, jotta saisin massaan tumman värin ja säästäisin siten mustaa tomuväriä. Kaapissa olikin pelkkää Nesquikia tai jotain muuta pahaa kaakaojuomajauhetta (olisi ollut edes O'boyta!), jolla sokerimassaan sai massiivisten jauhelisäysten jälkeen aavistuksen verran ruskean sävyn. Samalla massa muutti rakennettaan alkuperäistä kuivakammaksi ja lohkeilevammaksi valtavasta jauhelatauksesta kimpaantuneena.

1233581621_varjays-800.jpg

Käytin siis lopulta kuitenkin tosi reilusti tomuväriä. Silti massan väri jäi tummanruskeaksi mustan sijasta.

Opittu asia numero 1: Ensi kerralla ostan kyllä suoraan edes suunnilleen sen väristä massaa, jota haluan käyttää. Tai maalaan ainoastaan koristeen pinnan haluamani väriseksi. Tai kokeilen kuivumisen hankaluuden uhallakin nestemäistä väriä koko massan värjäämiseen. Tai ostan kotiin kunnollista tummaa kaakaojauhetta.

1233581600_muotti-800.jpg

Liljamuotti oli vähän kostea, koska pesin sen kaupan jäljiltä juuri ennen käyttöä.

1233581589_muoto-800.jpg

En ensin tajunnut painaa muotin mäntää pohjaan liljan keskikuvion vahvistamiseksi, mutta sain muotin asetettua helposti takaisin paikalleen kuvion päälle korjatakseni virheeni. Tosin siinä samalla liljani kastui entisestään... Kukat kärsivät suuresti irrottaessani niitä alustastaan, sillä ne liimautuivat siihen kauttaaltaan. Se ei kylläkään johtunut kastumisesta, vaan lienee sokerikuorrutteen yleinen ominaisuus.

Opittu asia numero 2: Laita tomusokeria kaulitun massan alle, jotta se irtoaa alustasta.

Taisin valita liljanauloista kukilleni liian suuret koot. Lisäksi sokerimassa oli nauloittamisvaiheessa jo sikäli kuivahtanutta, vaikkakin pinnaltaan märkää, että kukkien muotoileminen oli hankalaa.

1233581576_lilja-800.jpg

Pyörittelin liljojen keskelle vielä sokerikuorrutepallot.

Odotin, että liljoissa hankalaa olisi niiden maalaaminen, mutta itse kukan tekeminen oli odotettua hankalampaa. Lähinnä kamppailin sokerikuorrutteen ominaisuuksien kanssa, sillä en ole työstänyt massaa koskaan aikaisemmin.

Työni tuloksena syntyi kaksi hieman epämuotoista ruskeaa kukkaa, joista olen kuitenkin iloinen, sillä ovathan ne ensimmäiseni.

1233581611_liljat-800.jpg

Ps. Vähän yskähtelevän perjantain alun jälkeen oli huippuviikonloppu :) Ruusumarenkien tekemistä en ehtinyt kokeilla, mutta yhden kakun kerkesin tehdä kuitenkin. Siitä lisää kuvien kera myöhemmin.